ENERGETISCHE LICHAAMSBEHANDELING

 

ENERGETISCHE LICHAAMSBEHANDELING

Een behandeling waarbij ik blokkades in je lichaam losmaak zowel op fysisch, emotioneel en energetisch vlak door middel van drukpunten op de meridianen, shiatsu, massage, voetzoolreflexologie,....Elke behandeling wordt afgestemd op jouw huidige lichamelijke en emotionele toestand en geef ik de nodige inzichten mee. De behandeling gebeurt op de kledij ( doe hiervoor losse kledij aan) en duurt anderhalf uur. Het is een intense en diepgaande behandeling in alle rust en stilte. 

OORKAARSMASSAGE

Oorkaarstherapie is een natuurlijke methode voor het energetisch reinigen van het oor en geeft een ontspannende werking op het ganse lichaam en geest. De Hopi oorkaarsen zijn een indiaanse warmte en kruidenceremonie. De kracht van het vuur heeft de mens al altijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. In een stressvolle periode, die nu in onze westerse maatschappij sterk aanwezig is, kan deze behandeling u een stukje ontspanning brengen. Geniet van het zachte, knisperende geluid van deze oorkaarsmassage. Het geeft u een diep harmoniserend gevoel.

OORKAARSEN

De holle kaarsen worden met de hand gemaakt. De bestanddelen zijn volgens een oud origineel recept. De kaarsen worden gemaakt van zuiver natuurlijk katoenen linnen, gedrenkt in 100% natuurlijke bijenwas, vermengd met fijngestampte traditionele indiaanse kruiden zoals salie, kamille, johanneskruid. Binnenin de kaars zit een filter.

BEHANDELING

Genietend van rustige muziek en ontspannende geuren van de etherische olien, neemt u plaats op de ligbank. Er wordt eerst een oorreflexmassage toegepast. Er wordt dan een kaars aangestoken en in het oor geplaatst. Tijdens het branden van de kaars hoort u een ruisend, knisperend geluid. Dit geluid heeft u een weldadige gevoel van verlichting, druk- en pijnvermindering in hoofd, oor en neuszone. Spontaan kan dit een vrijere neusademhaling en een betere geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan verstopte neus. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus en neusbijholten. De afvalstoffen kunnen op die manier gemakkelijker uitgescheiden worden. Oorkaarsen reguleren tevens de druk in het oor en de bijholten. De behandeling duurt  1 uur en worden gecombineerd met reiki.

OORKAARSEN HELPEN BIJ :

 • Algemene oorhygiëne en gehoorstimulatie bij verminderd gehoor
 • Oorpijn, oordruk, oorsuizing en oortinteling, inwendige oorontsteking
 • Irritaties van oor en bijholten
 • Het losmaken van oorstoppen en van oorsmeer
 • Keelpijn, beginnende verkoudheid, griep,sinusitis
 • Hoofdpijn en migraine
 • Overmatige prikkelbaarheid, nervositiet, hyperactiviteit en stresssymptomen
 • Kortom, alle klachten die zich bevinden boven het sleutelbeen.

AF TE RADEN BIJ :

 • In het geval van geperforeerd trommelvlies
 • Bij implantaten van middenoorbeentjes
 • Bij huidaandoeningen van oor- en gehoorgang (vb. eczeem)
 • Bij epilepsiepatiënten

HOE VAAK OORKAARSEN PLAATSEN?

Theoretisch mag het dagelijks gedaan worden. Praktisch gezien mag je het naar eigen behoefte doen. Bij acute gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn . Een drietal behandelingen na elkaar,  dit met een tussenpauze van 1 à 2 dagen. Bij chronische gevallen zijn vijftal behandelingen in een tijd van 3 weken aangeraden.